Stoppen met de speen #winactie speenboekje

Toen Angeliek mij vroeg om een blogartikel te schrijven voor KusTerug met een leuke winactie, voelde ik me erg vereerd. Graag vertel ik jullie hoe Lucky Mukky ontstaan is en hoe het mijn leven veranderde.

Ik ben Maike van Heusden (35 jaar), getrouwd met Allard en moeder van 3 fantastische dochters (8, 6 en 5 jaar oud). Daarnaast ben ik medeoprichter en eigenaar van uitgeverij Lucky Mukky.

 

weg met de speen Kusterug geeft tips

Werken in het ziekenhuis

Als 19-jarige ben ik in het ziekenhuis gaan werken en daar rolde ik van de ene functie in de andere. Uiteindelijk heb ik vele jaren als afdelingshoofd op verschillende poliklinieken gewerkt, wat ik altijd met veel liefde en passie gedaan heb. Een leidinggevende functie was eerlijk gezegd niet iets wat ik van jongs af aan ambieerde. Eigenlijk had ik niet echt een carrièreplan. Ik greep aan wat op mijn pad kwam en stortte me daar vol overgave in. Ervoor zorgen dat ziekenhuisbezoek voor patiënten makkelijker, efficiënter en daardoor ook minder spannend werd, daar haalde ik vooral mijn energie uit.

En dan word je mama… en Lucky Mukky wordt geboren!

Na het krijgen van onze eerste dochter, zijn mijn man en ik begonnen met het uitgeven van kinderboeken. Ons eerste concept, het Sterrenbeelden Zoekboek, is een te personaliseren boek waarin jouw kleintje alle sterrenbeelden tegenkomt, om uiteindelijk zijn allerbeste vriendje, zijn eigen sterrenbeeld te vinden. Een prachtig en persoonlijk kraamcadeau, geïllustreerd door mijn schoonvader.

weg met de speen kusterug heeft tips

de Lumies.

Toen onze oudste dochter afscheid moest nemen van haar speentje, vonden wij dat er eigenlijk geen leuk boekje was ter ondersteuning hiervan. Zo ontstond bij ons het idee over een volkje, genaamd ‘de Lumies’, dat ondersteunt bij de leuke, lastige of spannende fases waar ieder jong kind mee te maken heeft. Het eerste boek met als titel ‘de Lumies zoeken een speen’ vond al snel een vervolg in ‘de Lumies op het potje’. Deze boeken zijn geschreven door een bevriend kinderboekenschrijfster. Na twee boeken begon het bij mij te kriebelen, dat wilde ik ook. Ik wilde ook heel graag zelf kinderboeken schrijven. de Lumies voelen zo eigen, dat het niet meer dan logisch was om zelf hun avonturen op papier te zetten.

Na het volgen van een training en workshop, schreef ik ‘de Lumies worden grote broer en zus’. Toen was het echt. Ik had een boek geschreven. Nog nooit voelde iets zo spannend en zo kwetsbaar als mijn eigen boek. Zouden mensen het wel leuk vinden, had ik me niet vol gestort in iets waar ik helemaal niet goed in ben?

Het boek ging voor reviews naar verschillende bloggers. Plots kreeg ik een appje van één van hen met de memorabele inhoud “wat een mooi boek, ik zit hier even hormonaal een traantje weg te pinken”.

Dat was echt een mega compliment, het verhaal kwam aan. Zo gaaf!

weg met de speen kusterug heeft tips

 

Waar komt de inspiratie vandaan?

Mijn dochters, hun leven, de mijlpalen en de hobbels van hun levensreis zijn mijn inspiratie. Wij geloven erg in belonend opvoeden, kaders aangeven en daarbinnen de ruimte geven om zichzelf te ontwikkelen en de wereld te ontdekken. We willen dat de boeken ook zo werken. de Lumies kinderboekenserie valt onder ‘edutainment’, we willen met elke titel vooral kindjes, maar daarnaast ook de ouders helpen. We merken dat als je voorleest uit de boeken, de kinderen getriggerd worden om dingen zelf te willen én kunnen doen. Wij hebben thuis altijd tegen elkaar gezegd, “als we één kindje van de speen af kunnen helpen, dan is ons doel behaald.” Inmiddels hebben de Lumies al vele kinderen kunnen helpen en het geeft ons elke keer weer een enorme boost!

 

de Lumies reis gaat maar door

Het vierde, tevens door mij geschreven boek, komt medio juli op de markt (dus houd vooral onze website in de gaten!). Daarnaast zijn we al bezig met een nieuwe titel.

Voor de Lumies werken we samen met mensen en bedrijven die ook echt geloven in ons concept en ons willen helpen om verder te groeien. Het geeft ons zoveel creatieve en positieve energie als je omringd wordt door een groep enthousiastelingen die hetzelfde doel voor ogen hebben. Elke dag komen er wel nieuwe plannen, de mogelijkheden zijn eindeloos.

De sprong in het diepe

Een jaar geleden was werken in het ziekenhuis, het schrijven van boeken en het runnen van het gezin (met inmiddels 3 dochters) niet meer te combineren. Ik heb toen de spreekwoordelijke stoute schoenen aangetrokken en heb mijn baan in het ziekenhuis opgezegd om mij, naast het gezin, volledig te kunnen storten op onze boeken. Echt, de beste keuze ooit!

Toekomstvisie

Als ik dagdroom over de toekomst, dan zie ik een eindeloze reeks aan Lumies boeken. Ons bedachte volkje dat de wereld ‘verovert’ en overal te verkrijgen is en heel veel kindjes helpt. En mijn ultieme droom? Een echt Lumieland pretpark…

Wil jij kans maken op het boekje “stop met de speen”? Zo doe je mee:

  1. laat in een bericht hieronder de naam en leeftijd van je kindje achter
  2. deel dit bericht
  3. volg ons op Instagram: https://www.instagram.com/kusterug_sieraden/

Liefs Maike

——————-

DELEN VAN DIT ARTIKEL VINDEN WIJ ERG FIJN.

Heel tof nieuws: we hebben weer een aantal winacties met mooie bedrijven. 

WINACTIE KINDERBED: volg ons op Insta. Daar maken we komende dagen de winactie van een bed bekend. Klik hier om ons te volgen. 

WINACTIE MUURSCHILDERING: Wij mogen in de zomervakantie iemand blij maken met een muurschildering. Klik hier.

WINACTIE WOONPLAATSPOSTER: Ga jij binnenkort verhuizen of ben je gewoon trots op je woonplaats? Jij mag een poster uitzoeken. Klik hier. 

WINACTIE BOEKJE: STOP MET DE SPEEN: voor alle kindjes die het moeilijk vinden om de speen aan de kant te leggen. Klik hier om het boekje te winnen. 

WINACTIE ARMBAND: volg ons op Insta. Daar verloten we komende dagen armbanden. Klik hier.

Ben jij op zoek naar een nieuwe kast op de kinderkamer? Je vindt hier ons inspiratieartikel.

stapelbed voor 3 kindjes Zomerzoen

HEEL GOEDKOOP EEN KINDERBED SHOPPEN: Een leuk nieuwtje van Zomerzoen. Wij hebben voor het eerst in de 15 jaar dat wij bestaan, BTWVRIJ shoppen met giga kortingen. En dat geldt op alle producten op onze website. Kinderkamers, kasten, bureaus etc. Klik hier om de actie te bekijken.

MEER KANS MAKEN OP DE WINACTIES: Volg onderstaande bedrijven op Instagram.

Instagram voor KusTerug Sieraden WINACTIE: we verloten op Insta armbanden

Instagram voor Zomerzoen Kinderbedden WINACTIE: we verloten op Insta een bed voor de kinderkamer

Instagram voor De Ondernemende Vrouw WINACTIE: ik verloot een half uur GRATIS skypeadvies voor de Facebookpagina van jouw bedrijf

Angeliek Nelissen is de drijvende kracht achter 3 bedrijven. Zomerzoen – KusTerug – De Ondernemende Vrouw. Wil je weten hoe zij 3 bedrijven succesvol maakte? Lees het artikel van Angeliek hier. Of vind je het leuker om haar weekplog te lezen over alles wat ze als carrieremama meemaakt? Lees hier haar weekplog.

Wil jij graag de kinderkamer veranderen? Hier vind je inspiratie. 

Wat doe je aan fruitvliegjes? Klik hier voor de tips.

Het zwangerschapsblog Auw, ik ben zwanger,  van Bo vind je hier.

Chantal is bevallen en dat ging zo mis dat ze nooit meer mag autorijden. Lees haar verhaal hier. 

Papa heeft kanker. Michelle’s blog over het leven van een jonge moeder én weduwe. Lees haar verhaal hier.

Inspiratietips om de juf of meester te bedanken? Je vindt ze hier.

Liggen al jouw schoolfoto’s in een laatje? Wij hebben de oplossing. Kijk hier.

Melissa’s zoon heeft een voedselallergie. Hij kan sterven als hij iets eet wat hij niet mag hebben. Lees hier haar verhaal.