Stoppen met de speen #winactie speenboekje

Toen Angeliek mij vroeg om een blogartikel te schrijven voor KusTerug met een leuke winactie, voelde ik me erg vereerd. Graag vertel ik jullie hoe Lucky Mukky ontstaan is en hoe het mijn leven veranderde.

Ik ben Maike van Heusden (35 jaar), getrouwd met Allard en moeder van 3 fantastische dochters (8, 6 en 5 jaar oud). Daarnaast ben ik medeoprichter en eigenaar van uitgeverij Lucky Mukky.

 

weg met de speen Kusterug geeft tips

Werken in het ziekenhuis

Als 19-jarige ben ik in het ziekenhuis gaan werken en daar rolde ik van de ene functie in de andere. Uiteindelijk heb ik vele jaren als afdelingshoofd op verschillende poliklinieken gewerkt, wat ik altijd met veel liefde en passie gedaan heb. Een leidinggevende functie was eerlijk gezegd niet iets wat ik van jongs af aan ambieerde. Eigenlijk had ik niet echt een carrièreplan. Ik greep aan wat op mijn pad kwam en stortte me daar vol overgave in. Ervoor zorgen dat ziekenhuisbezoek voor patiënten makkelijker, efficiënter en daardoor ook minder spannend werd, daar haalde ik vooral mijn energie uit.

En dan word je mama… en Lucky Mukky wordt geboren!

Na het krijgen van onze eerste dochter, zijn mijn man en ik begonnen met het uitgeven van kinderboeken. Ons eerste concept, het Sterrenbeelden Zoekboek, is een te personaliseren boek waarin jouw kleintje alle sterrenbeelden tegenkomt, om uiteindelijk zijn allerbeste vriendje, zijn eigen sterrenbeeld te vinden. Een prachtig en persoonlijk kraamcadeau, geïllustreerd door mijn schoonvader.

weg met de speen kusterug heeft tips

de Lumies.

Toen onze oudste dochter afscheid moest nemen van haar speentje, vonden wij dat er eigenlijk geen leuk boekje was ter ondersteuning hiervan. Zo ontstond bij ons het idee over een volkje, genaamd ‘de Lumies’, dat ondersteunt bij de leuke, lastige of spannende fases waar ieder jong kind mee te maken heeft. Het eerste boek met als titel ‘de Lumies zoeken een speen’ vond al snel een vervolg in ‘de Lumies op het potje’. Deze boeken zijn geschreven door een bevriend kinderboekenschrijfster. Na twee boeken begon het bij mij te kriebelen, dat wilde ik ook. Ik wilde ook heel graag zelf kinderboeken schrijven. de Lumies voelen zo eigen, dat het niet meer dan logisch was om zelf hun avonturen op papier te zetten.

Na het volgen van een training en workshop, schreef ik ‘de Lumies worden grote broer en zus’. Toen was het echt. Ik had een boek geschreven. Nog nooit voelde iets zo spannend en zo kwetsbaar als mijn eigen boek. Zouden mensen het wel leuk vinden, had ik me niet vol gestort in iets waar ik helemaal niet goed in ben?

Het boek ging voor reviews naar verschillende bloggers. Plots kreeg ik een appje van één van hen met de memorabele inhoud “wat een mooi boek, ik zit hier even hormonaal een traantje weg te pinken”.

Dat was echt een mega compliment, het verhaal kwam aan. Zo gaaf!

weg met de speen kusterug heeft tips

 

Waar komt de inspiratie vandaan?

Mijn dochters, hun leven, de mijlpalen en de hobbels van hun levensreis zijn mijn inspiratie. Wij geloven erg in belonend opvoeden, kaders aangeven en daarbinnen de ruimte geven om zichzelf te ontwikkelen en de wereld te ontdekken. We willen dat de boeken ook zo werken. de Lumies kinderboekenserie valt onder ‘edutainment’, we willen met elke titel vooral kindjes, maar daarnaast ook de ouders helpen. We merken dat als je voorleest uit de boeken, de kinderen getriggerd worden om dingen zelf te willen én kunnen doen. Wij hebben thuis altijd tegen elkaar gezegd, “als we één kindje van de speen af kunnen helpen, dan is ons doel behaald.” Inmiddels hebben de Lumies al vele kinderen kunnen helpen en het geeft ons elke keer weer een enorme boost!

 

de Lumies reis gaat maar door

Het vierde, tevens door mij geschreven boek, komt medio juli op de markt (dus houd vooral onze website in de gaten!). Daarnaast zijn we al bezig met een nieuwe titel.

Voor de Lumies werken we samen met mensen en bedrijven die ook echt geloven in ons concept en ons willen helpen om verder te groeien. Het geeft ons zoveel creatieve en positieve energie als je omringd wordt door een groep enthousiastelingen die hetzelfde doel voor ogen hebben. Elke dag komen er wel nieuwe plannen, de mogelijkheden zijn eindeloos.

De sprong in het diepe

Een jaar geleden was werken in het ziekenhuis, het schrijven van boeken en het runnen van het gezin (met inmiddels 3 dochters) niet meer te combineren. Ik heb toen de spreekwoordelijke stoute schoenen aangetrokken en heb mijn baan in het ziekenhuis opgezegd om mij, naast het gezin, volledig te kunnen storten op onze boeken. Echt, de beste keuze ooit!

Toekomstvisie

Als ik dagdroom over de toekomst, dan zie ik een eindeloze reeks aan Lumies boeken. Ons bedachte volkje dat de wereld ‘verovert’ en overal te verkrijgen is en heel veel kindjes helpt. En mijn ultieme droom? Een echt Lumieland pretpark…

Wil jij kans maken op het boekje “stop met de speen”? Zo doe je mee:

 1. laat in een bericht hieronder de naam en leeftijd van je kindje achter
 2. deel dit bericht
 3. volg ons op Instagram: https://www.instagram.com/kusterug_sieraden/

Liefs Maike

——————-

DELEN VAN DIT ARTIKEL VINDEN WIJ ERG FIJN.

Heel tof nieuws: we hebben weer een aantal winacties met mooie bedrijven. 

WINACTIE KINDERBED: volg ons op Insta. Daar maken we komende dagen de winactie van een bed bekend. Klik hier om ons te volgen. 

WINACTIE MUURSCHILDERING: Wij mogen in de zomervakantie iemand blij maken met een muurschildering. Klik hier.

WINACTIE WOONPLAATSPOSTER: Ga jij binnenkort verhuizen of ben je gewoon trots op je woonplaats? Jij mag een poster uitzoeken. Klik hier. 

WINACTIE BOEKJE: STOP MET DE SPEEN: voor alle kindjes die het moeilijk vinden om de speen aan de kant te leggen. Klik hier om het boekje te winnen. 

WINACTIE ARMBAND: volg ons op Insta. Daar verloten we komende dagen armbanden. Klik hier.

Ben jij op zoek naar een nieuwe kast op de kinderkamer? Je vindt hier ons inspiratieartikel.

stapelbed voor 3 kindjes Zomerzoen

HEEL GOEDKOOP EEN KINDERBED SHOPPEN: Een leuk nieuwtje van Zomerzoen. Wij hebben voor het eerst in de 15 jaar dat wij bestaan, BTWVRIJ shoppen met giga kortingen. En dat geldt op alle producten op onze website. Kinderkamers, kasten, bureaus etc. Klik hier om de actie te bekijken.

MEER KANS MAKEN OP DE WINACTIES: Volg onderstaande bedrijven op Instagram.

Instagram voor KusTerug Sieraden WINACTIE: we verloten op Insta armbanden

Instagram voor Zomerzoen Kinderbedden WINACTIE: we verloten op Insta een bed voor de kinderkamer

Instagram voor De Ondernemende Vrouw WINACTIE: ik verloot een half uur GRATIS skypeadvies voor de Facebookpagina van jouw bedrijf

Angeliek Nelissen is de drijvende kracht achter 3 bedrijven. Zomerzoen – KusTerug – De Ondernemende Vrouw. Wil je weten hoe zij 3 bedrijven succesvol maakte? Lees het artikel van Angeliek hier. Of vind je het leuker om haar weekplog te lezen over alles wat ze als carrieremama meemaakt? Lees hier haar weekplog.

Wil jij graag de kinderkamer veranderen? Hier vind je inspiratie. 

Wat doe je aan fruitvliegjes? Klik hier voor de tips.

Het zwangerschapsblog Auw, ik ben zwanger,  van Bo vind je hier.

Chantal is bevallen en dat ging zo mis dat ze nooit meer mag autorijden. Lees haar verhaal hier. 

Papa heeft kanker. Michelle’s blog over het leven van een jonge moeder én weduwe. Lees haar verhaal hier.

Inspiratietips om de juf of meester te bedanken? Je vindt ze hier.

Liggen al jouw schoolfoto’s in een laatje? Wij hebben de oplossing. Kijk hier.

Melissa’s zoon heeft een voedselallergie. Hij kan sterven als hij iets eet wat hij niet mag hebben. Lees hier haar verhaal.

35 antwoorden
 1. Ramona van Goch
  Ramona van Goch zegt:

  Wij zijn met ons dochtertje Evy van 2,5 jaar al druk bezig om van haar speen af te komen. Ze is dol op lezen en plaatjes bekijken en dit lijkt me een mooi vervolg op ons eigen plan.

  Beantwoorden
 2. Marja
  Marja zegt:

  Mijn dochter Emma wordt bijna 3 (4-8)
  En een beetje hulp om van haar speen af te komen is echt welkom. Haar speen is toch al 1 van haar grootste vrienden 🙂

  Beantwoorden
 3. Debby
  Debby zegt:

  Mijn dochter Yara is bijna 4 maar wil niet van haar speen af. Ze vind het zo “lekker” zoals ze zelf zegt. We hebben afgelopen jaar geprobeerd om hem met sinterklaas mee te geven voor de babypietjes. Maar daar trapte ze niet in. Ik hoop dat dit boekje wel gaat helpen.

  Beantwoorden
 4. Marja Stammes
  Marja Stammes zegt:

  Voor alle gastouderkindjes van Mn dochter Margreet daar zullen vast wel speenkindjes tussen zitten en voor de andere kindjes ook mooi voorleesboek toch en haar eigen dochters van bijna vijf en ruim anderhalf zullen het leuk vinden de jongste heeft nooit een kunst speen gehad die heeft nog steeds moeders borsten!

  Beantwoorden
 5. Iris Tas-Frerichs
  Iris Tas-Frerichs zegt:

  Deze mama doet heeeel graag mee! Ons zoontje wordt in november 4 en met allerlei moeite lukt het (nog) niet hem van z’n speentje af te krijgen!

  Beantwoorden
 6. Yolanda
  Yolanda zegt:

  Voor mijn kleindochter vida, is nog maar 5 maanden oud maar weet zelf hoe lastig het is om ze er van af te krijgen dus mijn dochter kan maar alvast zo’n mooi boekje ervoor hebben

  Beantwoorden
 7. Daisy Flieger
  Daisy Flieger zegt:

  Rody van 4.5 jaar en heeft zijn fiep nog veel nodig.. overdag proberen we het al een stuk te minderen.. Dit gaat op sommige dagen heel goed en andere dagen helemaal niet.. het inslapen kan echt nog niet zonder fiep en het wakker worden..

  Beantwoorden
 8. Marianne Admiraal
  Marianne Admiraal zegt:

  O dat zou ik graag voor ons zoontje Jonnah willen proberen. Zijn speen is hem echt heilig. Graag willen wij hem daarvan af helpen. Hij wordt in oktober 3 jaar, dus wordt het ook wel tijd. Maak daarom graag kans. Spannend 🤞🏻

  Beantwoorden
 9. Suzanne
  Suzanne zegt:

  Mijn dochter Juul wordt in september 4 en is erg gehecht aan haar speentje. Wellicht dat dit haar helpt om er vanaf te komen…

  Beantwoorden
 10. Judith
  Judith zegt:

  Voor mijn dochter van 8.
  Ze was van haar speen af, maar werd 1,5 jaar geleden ernstig ziek. Tijdens de chemokuren en bestralingen was haar speen en schaap haar troost. Dit hebben we toen toegestaan. Ook omdat ze zo soms uren goed stil kon blijven liggen in de scan en dus geen narcose hoefde. Echter nu moet ze er echt van af. Wat zou een boekje hier goed bij helpen

  Beantwoorden
 11. Sigried
  Sigried zegt:

  Dat zou leuk zijn voor mijn dochtertje Lisa van net 3, het word nog heel moeilijk om er vanaf te komen ben ik bang voor… haar zussen deden het perfect rond 2,5 jaar was dat gelukkig klaar !

  Beantwoorden
 12. Esther Meijer
  Esther Meijer zegt:

  Onze dochter Ivy van 3 jaar heeft zelfs 3 spenen, 1 in elke hand en 1 in haar mond. Het gaat nog een heel gedoe worden om daarvan af te komen. Wel is ze gek op boekjes dus ik hoop dat dat gaat helpen. Zou fijn zijn als jullie ons dat laatste duwtje geven, want ja ook voor papa en mama is het moeilijk 😱

  Beantwoorden
 13. Desiré
  Desiré zegt:

  Voor onze zoon Djévaney van 5 jaar en 3 maanden oud die sleept echt al Zijn 3 spenen overal mee naar toe 🙈 al van alles geprobeerd maar hij wil er maar niet af

  Beantwoorden
 14. Sharon
  Sharon zegt:

  Voor onze dochter Nila, wordt over paar maandjes 3 jaar en dit is ook een mooi boekje om mee te nemen naar haar gastouder 😊

  Beantwoorden
 15. Cindy
  Cindy zegt:

  Heeeeel graag doe ik mee voor mijn jongste hartenkindje Vince die in april 2 jaar is geworden!!
  Zijn speen is zijn alles dus dit komt erg goed van pas!!!!!!!

  Beantwoorden
 16. Eefje van Drunen
  Eefje van Drunen zegt:

  Olivia 3.5 jaar.
  Ze is zo’n tuttebel, ze zegt zelf ook vaak, mama mag ik even tuttebellen. Ik heb gezegd dat als ze 4 jaar is dat de tut dan naar een baby’tje mag die hem harder nodig heeft dan zij. Maar ik weet nu al dat dat heeeeel moeilijk gaat worden. Het is haar vriend zoals ze zelf zegt Hihi

  Beantwoorden
 17. Marieke
  Marieke zegt:

  Milan bijna 4 jaar in augustus hij noemt ze zijn tuttie hij heeft zelf ook een pop die muck heet hij noemt hem vaan mucky ik ga heel hard duimen want door de tut praat hij nog niet goed

  Beantwoorden
 18. erica
  erica zegt:

  mijn eigen meisje is pas gestopt met haar speen maar ik zou ‘m graag winnen voor mijn nichtje Isa dochtertje van m’n tweelingzus!!!

  Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *